Βιογραφικό

Βιογραφικό

Πένυ Καφύρα

Η Πένυ Καφύρα γεννήθηκε το 1981 ζει και εργάζεται στο Νέο Φάληρο. Είναι απόφοιτη Φωτογράφος της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών των Τ.Ε.Ι Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές τις στο New York College, στο τμήμα των Film Studies, στη σκηνοθεσία και φωτογραφία κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Ασχολείται με τη φωτογραφία γάμου και βάπτισης, με την αρχιτεκτονική φωτογραφία, τη διαφημιστική φωτογραφία, τη φωτογραφία θεάτρου, το πορτρέτο, την τουριστική και την καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει κάνει διεύθυνση φωτογραφίας σε ταινίες μικρού μήκους. Το 2004 στην ταινία του Φωτόπουλου Θανάση «Το Δώρο» που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Το 2006 στην ταινία του Θουκή Θουκή « Μία Ζωή Θέατρο». Και το 2007 στην ταινία του Φωτόπουλου Θανάση «Πέντε». Επίσης έχει δημιουργήσει τους φωτισμούς για τη θεατρική παράσταση «The ruffian on the stair» του Τζό Όρτον σε σκηνοθεσία Βακούση Μάνου που παίχτηκε στο θέατρο «Άλεκτον» το 2007. Διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία «Miraya» του Μακρή Γιώργου που προβλήθηκε το 2008 στο Φεστιβάλ Δράμας στο διαγωνιστικό τμήμα. Διεύθυνση Φωτογραφίας το 2008 στην ταινία «Παιχνίδι για δύο» του Κουκουβιτάκη Στέλιου και στην ταινία «Νάρκισσος» του Ανέστη Πάνου το 2009. Τέλος εργάζεται ως φωτογράφος στη δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών για λογαριασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πένυ Καφύρα

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς φωτογραφίας όπου και έχει διακριθεί και έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις όπως: Συμμετοχή στις «Photovision» του 2003 και 2005, το 2003 σε ομαδική έκθεση στο «Gallery Cafe» στη Πλάκα και το 2005 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισίας. Τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους διακρίθηκε στον 2ο διεθνή διαγωνισμό του Foto art magazine με τίτλο «Σημεία Επαφής». Συμμετείχε στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Cine Όνειρο του δήμου Ρέντη και σε όλες τις εκθέσεις πανελλαδικά που διοργάνωσε το περιοδικό με τους βραβευθέντες του διαγωνισμού. Διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα « Τρία Κλίκ πάνω σε ένα θέμα» της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας το 2008 και συμμετείχε στην έκθεση που διοργανώθηκε.